10-minútové šišky z kyslej smotany: Žiadne kysnutie a cesto jemné ako páperie!

Výborný recept, ktorý určite ocení každý, kto miluje šišky. Sú skvelé!

Výborný recept, ktorý určite ocení každý, kto miluje šišky. Sú skvelé!

Potrebujeme:

  • 1 vajíčko
  • 2 dl kyslej smotany
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1/2 bal. prášku do pečiva
  • 2 lyžice rumu (voliteľné)
  • 25 dkg hl. múky (príp. podľa potreby)

Na vyprážanie:

  • 0,5 litra oleja

Na posypanie/plnenie:

  • škoricový práškový cukor / džem

Postup:

Vajcia sa zmiešajú s cukrom, potom pridáme smotanu, rum a nakoniec prášok do pečiva.

Ak by bolo cesto príliš mäkké, pokojne pridajte ešte trochu múky – cesto by sa nemalo lepiť na ruky. Cesto rozvaľkáme na výšku 1/2 cm a vykrajujeme tvar šišiek – do stredu môžete urobiť dierku, alebo vyprážať v tvare menších guličiek či klasických väčších šišiek. Vyprážme dozlatista v dostatočnom množstve oleja.

Nakoniec posypeme  škoricovým cukrom zmiešanom s práškovým cukrom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked