Výborný recept, ktorý určite ocení každý, kto miluje šišky. Sú skvelé!
Potrebujeme:
- 1 vajíčko
- 2 dl kyslej smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 2 lyžice rumu (voliteľné)
- 25 dkg hl. múky (príp. podľa potreby)
Na vyprážanie:
- 0,5 litra oleja
Na posypanie/plnenie:
- škoricový práškový cukor / džem
Postup:
Vajcia sa zmiešajú s cukrom, potom pridáme smotanu, rum a nakoniec prášok do pečiva.
Ak by bolo cesto príliš mäkké, pokojne pridajte ešte trochu múky – cesto by sa nemalo lepiť na ruky. Cesto rozvaľkáme na výšku 1/2 cm a vykrajujeme tvar šišiek – do stredu môžete urobiť dierku, alebo vyprážať v tvare menších guličiek či klasických väčších šišiek. Vyprážme dozlatista v dostatočnom množstve oleja.
Nakoniec posypeme škoricovým cukrom zmiešanom s práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked