plny-hrniec_transparent_negativ.png

10-minútové šišky z kyslej smotany: Žiadne kysnutie a cesto jemné ako páperie!

Výborný recept, ktorý určite ocení každý, kto miluje šišky. Sú skvelé!

Výborný recept, ktorý určite ocení každý, kto miluje šišky. Sú skvelé!

 

 

Cesto z kyslej smotany je jedinečné a obľúbite si ho už na prvé ochutnanie.

Šišky môžete robiť bez náplne, alebo s náplňou.

Nám chutia najviac s domácim lekvárom, ale je to len na vás.

Potrebujeme:

1 vajíčko

 

 

2 dl kyslej smotany

3 lyžice práškového cukru

1/2 bal. prášku do pečiva

2 lyžice rumu (voliteľné)

25 dkg hl. múky (príp. podľa potreby)

Na vyprážanie:

 

 

0,5 litra oleja

Na posypanie:

práškový cukor

škoricový cukor

Na plnenie:

 

 

džem

lekvár

nutella

Postup:

Vajcia sa zmiešajú s cukrom.

 

 

Potom pridáme smotanu a rum.

Nakoniec pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Ak by bolo cesto príliš mäkké, pokojne pridajte ešte trochu múky – cesto by sa nemalo lepiť na ruky.

 

 

Cesto rozvaľkáme na výšku 1/2 cm.

A vykrajujeme tvar šišiek.

Do stredu môžete urobiť dierku, alebo vyprážať v tvare menších guličiek (najrýchlejšia metóda) či klasických väčších šišiek.

 

 

Vyprážme dozlatista v dostatočnom množstve oleja.

Nakoniec posypeme  škoricovým cukrom zmiešanom s práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes