Výborný recept, ktorý určite ocení každý, kto miluje šišky. Sú skvelé!
Cesto z kyslej smotany je jedinečné a obľúbite si ho už na prvé ochutnanie.
Šišky môžete robiť bez náplne, alebo s náplňou.
Nám chutia najviac s domácim lekvárom, ale je to len na vás.
Potrebujeme:
1 vajíčko
2 dl kyslej smotany
3 lyžice práškového cukru
1/2 bal. prášku do pečiva
2 lyžice rumu (voliteľné)
25 dkg hl. múky (príp. podľa potreby)
Na vyprážanie:
0,5 litra oleja
Na posypanie:
práškový cukor
škoricový cukor
Na plnenie:
džem
lekvár
nutella
Postup:
Vajcia sa zmiešajú s cukrom.
Potom pridáme smotanu a rum.
Nakoniec pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Ak by bolo cesto príliš mäkké, pokojne pridajte ešte trochu múky – cesto by sa nemalo lepiť na ruky.
Cesto rozvaľkáme na výšku 1/2 cm.
A vykrajujeme tvar šišiek.
Do stredu môžete urobiť dierku, alebo vyprážať v tvare menších guličiek (najrýchlejšia metóda) či klasických väčších šišiek.
Vyprážme dozlatista v dostatočnom množstve oleja.
Nakoniec posypeme škoricovým cukrom zmiešanom s práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)