Vynikajúce a rýchle falošné šuhajdy. Výborné, ak ste v zhone, alebo máte doma niekoho alergického na orechy. Klasika je síce klasika, ale tento recept sa rozhodne tiež oplatí vyskúšať!
Potrebujeme:
250 g masla
2 lyžice kakaa
150 g čokolády
100 g práškového cukru
5 lyžíc smotany na šľahanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Príprava je naozaj bleskurýchla, stíhate aj v zhone. Do hrnca s hrubším dnom si dáme čokoládu, smotanu, kakao a cukor. Všetko spolu dáme na plameň, zahrievame a rozmiešavame.
Hmota by nemala vrieť. Po kúskoch pridávame maslo a stále miešame. Takto povaríme asi 8 minút.
Následne len vylejeme do košíčkov a necháme dobre stuhnúť v chladničke. Ozdobiť ich môžeme orieškom, lentilkou alebo zdobením.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)