Vynikajúce a rýchle falošné šuhajdy.
Výborné, ak ste v zhone, alebo máte doma niekoho alergického na orechy.
Klasika je síce klasika, ale tento recept sa rozhodne tiež oplatí vyskúšať!
Potrebujeme:
250 g masla
2 lyžice kakaa
150 g čokolády
100 g práškového cukru
5 lyžíc smotany na šľahanie
Na ozdobu:
cukrárske zdobenie
orech
lentilky
kokos
Postup:
Príprava je naozaj bleskurýchla, stíhate aj v zhone.
Do hrnca s hrubším dnom si dáme čokoládu.
Pridáme aj smotanu, kakao a cukor.
Všetko spolu dáme na plameň.
Zahrievame a rozmiešavame.
Hmota by nemala vrieť.
Po kúskoch pridávame maslo.
Stále miešame.
Takto povaríme asi 8 minút.
Následne len vylejeme do košíčkov a necháme dobre stuhnúť v chladničke.
Ozdobiť ich môžeme orieškom, lentilkou alebo zdobením.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)