plny-hrniec_transparent_negativ.png

10 minút a máte zásobu lístkového cesta na celý mesiac: Už ho nekupujem v obchode – z tohoto upečiete všetko!

Vynikajúci recept na domáce lístkové cesto, ktoré vďaka jednoduchému video-návodu zvládne pripraviť každý. Trvá to len chvíľku a máte zásobu cesta na celé týždne. Čo neminiete môžete pokojne zamraziť.

Vynikajúci recept na domáce lístkové cesto, ktoré vďaka jednoduchému video-návodu zvládne pripraviť každý. Trvá to len chvíľku a máte zásobu cesta na celé týždne. Čo neminiete môžete pokojne zamraziť.

Potrebujeme:

  • 1 kg hl. múky;
  • 800 g masla;
  • 2 vajcia;
  • 1 lyžička soľ;
  • 2 lyžice octu;
  • 350 ml studenej vody.

Postup:

Nastrúhajte maslo na strúhadle – počas strúhanie je potrebné mať maslo neustále posypané múkou (viď. video).

Maslo dobre zmiešajte so všetkou preosiatou múkou.

V samostatnej nádobe premiešajte soľ, ocot a vajcia pomocou metličky.

Nalejte studenú vodu a miešajte do hladka.

pridajte do maslovo-múčnej zmesi a vymieste jednotné cesto. Cesto rozdelíme na polovicu, každú zabalíme do vrecka a minimálne na 2 hodiny odložíme do chladničky. Môžete použiť na pečenie dobrôt od výmyslu sveta.

Najlepšie recepty na dnes