Vynikajúci recept na domáce lístkové cesto, ktoré vďaka jednoduchému video-návodu zvládne pripraviť každý. Trvá to len chvíľku a máte zásobu cesta na celé týždne. Čo neminiete môžete pokojne zamraziť.
Potrebujeme:
- 1 kg hl. múky;
- 800 g masla;
- 2 vajcia;
- 1 lyžička soľ;
- 2 lyžice octu;
- 350 ml studenej vody.
Postup:
Nastrúhajte maslo na strúhadle – počas strúhanie je potrebné mať maslo neustále posypané múkou (viď. video).
Maslo dobre zmiešajte so všetkou preosiatou múkou.
V samostatnej nádobe premiešajte soľ, ocot a vajcia pomocou metličky.
Nalejte studenú vodu a miešajte do hladka.
pridajte do maslovo-múčnej zmesi a vymieste jednotné cesto. Cesto rozdelíme na polovicu, každú zabalíme do vrecka a minimálne na 2 hodiny odložíme do chladničky. Môžete použiť na pečenie dobrôt od výmyslu sveta.