Tento recept je rokmi overený a výborný. Za inšpiráciu ďakujem pani Drahomíre R.
Potrebujeme:
4 pomaranče
1 citrón
3,5 dkg kyseliny citrónovej
1/2 kg cukru ( v pôvodnom recepte bol 1 liter cukru, ale mne sa to zdalo veľmi sladké)
voda
Postup:
Džús sa dá robiť s ovocím aj s kôrou, alebo bez kôry, môžete rozhodnúť podľa seba, prípadne podľa toho, či máte bio ovocie, alebo nie. Ja som robila z bio ovocia a preto som krájala aj so šupkou, aj tak som ale ovocie dobre vydrhla drôtenkou. Ovocie nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme 1,5 l vody, kyselinu citrónovú a necháme 48 hodín stáť. Po dvoch dňoch dáme variť asi tak na 20 min, Aby sa čo najviac rozvarili. Medzitým si zvaríme 8 l vody s 1/2 kg cukru. Rozvarené pomaranče s citrónom rozmixujeme a vlejeme do zvarenej vody. Po vychladnutí precedíme, aby sme sa zbavili zbytočné dužiny z citrusov a nalejeme do čistých fliaš.
Získate 9,7 l skvelého džúsu.
Dobrú chuť! :-)
recept od autora Drahomíra R.