plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto ho raz skúsi, tomu už netreba nakladače ani inú chémiu: 1 nálev na všetku zeleninu, chuť perfektná a netreba zavárať!

Najlepšia vec, ktorú je možné urobiť v zime, je vstúpiť do komory a vybrať si z pohárov plných domácej zeleniny, ktorú sme si v lete pripravili z domácej úrody. Poradím vám môj overený recept na nálev Univerzál, ktorý používam na nakladanie každej zeleniny.

Potrebujeme:

  • 1 liter vody
  • 1 lyžica soli
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 0,7 dl octu

Postup:

Zelenina  (uhorky, alebo akúkoľvek inú zeleninu) umyjeme a navrstvíme do pohárov na zaváranie. Zalejeme horúcou vodou tak, aby boli všetky kúsky pokryté a necháme vychladnúť. Potom vodu z pohárov vylejeme do hrnca a pridáme soľ a cukor. 

Keď sa tekutina začne variť, pridáme ocot, prevaríme a nalejeme do pohárov, hneď zavrieme a obrátime. prikryjeme dekou, necháme vychladnúť a potom skladujeme bežne ako všetky zaváraniny.

Najlepšie recepty na dnes