plny-hrniec_transparent_negativ.png

1 liter mlieka, 1 liter kefíru a hrsť byliniek: Večer zamiešate a ráno natierate na chlebík najlepší domáci syr!

Predstavte si, že už zajtra ráno si natriete na sendvič domáci bylinkový syr – bez syridla, špeciálnych prísad. Ide o naozaj výborný recept, ktorý vrelo odporúčam každému.

Potrebujeme:

1 l kefíru
1 liter mlieka
6 vajec
4 lyžičky soli
1/3 lyžičky červeného mletého korenia
štipka kmínu (mletého)
1 strúčik cesnaku
malý zväzok rôznych bylín: kôpor, koriander, pažítka

Postup:

Nalejte mlieko a kefír do hrnca a zmes zahrejte (ale nemusíte variť). Počas čakania rozšľahajte vajcia so soľou, a keď je zmes horúca, nalejte do nej vajcia a premiešajte, držte hrniec stále na nízkej teplote, kým sa srvátka neoddelí.

Po vypnutí plameňa a nechajte ho vychladnúť asi 2 minúty.

Vezmite cedník, položte naň gázu do dvoch vrstiev a navrstvite naň syr. Nasekané bylinky zmiešame s cesnakom a korením. Pridáme do syrovej zmesi.

Hmotu rovnomerne urovnajte lyžičkou, gázu stočte do uzla.

Keď tekutina zo syra odtečie, zaťažte hrudku tanierom miskou s vodou. Nechajte v chladničke do druhého dňa.  Ráno natrite na chlebík.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes