Výborný recept na zapekané bravčové mäso, ktoré je také chutné a jemné, že sa vám bude rozpadávať na jazyku.
Na tomto recepte si doma fičíme už dlhšiu dobu.
Výnimočný recept na zapekanú bravčovú kotletu podľa youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.
Potrebujeme:
500 g cibule
1 kg bravčového karé
6 g soli
6 g mletého čierneho korenia
20 g rastlinného oleja
350 g šampiňónov
5 vajec
200 g syra
50 g majonézy
2 paradajky
Postup:
Bravčovú kotletu nakrájame na plátky.
Nožom spravíme zárezy v tvare mriežky.
Potom mäso posolíme, posypeme čiernym korením a vložíme na plech s nakrájanou cibuľou.
Do misky na hrubo nastrúhame varené vajcia.
Na panvici s olejom osmažíme na plátky nakrájané šampiňóny, pridáme čierne korenie, soľ a za miešania smažíme do zlatista.
Osmažené šampiňóny pridáme do misky s vajcom.
Ďalej pridáme nastrúhaný syr, majonézu a lyžicou dobre premiešame.
Vajíčkovú zmes nanesieme na plátky mäsa.
Naukladáme plátky rajčín a posypeme nastrúhaným syrom.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C 25 minút.
Bonus
Potrebujeme:
8 plátkov bravčového mäsa
150 ml šťavy z nakladaných uhoriek
5 g mletého čierneho korenia
5 g soli
5 g mletej červenej papriky
30 g majonézy
25 g horčice
1 paradajku
150 g nakladaných uhoriek
150 g mozzarelly
Postup:
Na plátky bravčového mäsa spravíme nožom zárezy v tvare mriežky.
Mäso vložíme do uzatvárateľného vrecka.
Do vrecka pridáme šťavu z nakladaných uhoriek, čierne korenie, soľ a mletú papriku.
Vrecko uzavrieme a mäso necháme marinovať 40 minút.
Potom mäso naukladáme na naolejovaný plech.
Do malej misky pridáme horčicu, majonézu a lyžicou zamiešame.
Majonézovou zmesou potrieme plátky mäsa a naukladáme plátok rajčiny.
Potom na jemno nastrúhame nakladanú uhorku a posypeme nastrúhaným syrom.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 35 minút pri teplote 180°C.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: