plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nezvyčajné zemiaky v šupke

Vynikajúce zemiačky, ktoré sú krásne chrumkavé aj bez vyprážania alebo pečenia. Ako je to možné? Za svoju výslednú podobu a najmä chuť vďačia tak trochu netradičnej, no o to lepšej príprave.

Fantastická chrumkavá príloha alebo pokojne aj hlavné jedlo so šálkou čerstvého mlieka. Jednoducho skvelý a rýchly pokrm zo zemiakov, s vôňou masla a rozmarínu.

Potrebujeme:

1 kg menších nových zemiakov

Vývar alebo vodu

1 vetvičku rozmarínu

40-50 g čerstvého masla

Postup:

Pripravíme si hlbšiu teflónovú panvicu s pokrievkou. Zemiaky dôkladne umyjeme, preložíme na panvicu a približne do ¾ zalejeme vývarom alebo vodou. Pridáme maslo a čerstvý rozmarín. Dochutíme soľou a korením.

Panvicu prikryjeme a varíme domäkka – že je ten správny čas, spoznáme podľa toho, že šupka zemiakov praskne.

Potom zložíme kryt a necháme na plameni, kým sa tekutina odparí. Zemiačky premiešame aby sa získali chrumkavú šupku zo všetkých strán.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

 

Najlepšie recepty na dnes