Žena vložila do mrazničky celú cibuľu. Ide o geniálny trik do každej kuchyne!

Kto by bol povedať, že v kuchyni sa dajú vymyslieť takéto geniálne triky. Oplatí sa poznať všetky!ds

Šikovné gazdinky si práce v domácnosti a predovšetkýchm v kuchyni vedia skvele uľahčiť. Používajú totiž šikovné vychytávky a triky, o ktoré sa s vami radi podelia. Toto sú tie najlepšie, ktoré vám ušetria nielen čas a peniaze, ale aj množstvo námahy!

Tipy a triky, ktoré sa oplatí poznať:

Vajce uvarené natvrdo ošúpete omnoho rýchlejšie, ak do vody, v ktorej ho bude variť pridáte plátok citróna a ½ lyžičky jedlej sódy.

Tiež milujete plnené cestoviny Ravioli? Určite viete, ako veľmi dokáže zážitok z tejto pochúťky pokaziť tvrdé cesto, predovšetkým vtedy, ak pracujete s mrazenými cestovinami. Aby ste sa mu vyhli, postupujte pri varení ako zvyčajne. Do vriacej vody vložte cestoviny a počkajte, kým budú plávať na hladine. Premiešajte a tenkým pramienkom nalejte do vriacej vody jeden pohár veľmi studenej vody a varte ešte 4-5 minút. Tento trik spôsobí, že cestovinu budú mäkšie, vláčnejšie a nadýchanejšie. Ak chcete cestovinám pridať na chuti, uvarte ich vo vývare.

Nemáte doma vajíčka, ktoré nutne potrebujete do pečeného receptu? Už nemusíte utekať za susedom. 1 vajíčko môžete nahradiť polovicou banánu.

Čistenie cesnaku vie byť poriadna otrava. Zalepené prsty a výrazný zápach, to realita, s ktorou pri čistení musíte počítať. V tomto vám môže byť veľmi nápomocná mikrovlnka. Vložte cesnak na 15 do mikrovlne pri minimálnom výkone. Čistenie bude omnoho jednoduchšie.

Trik pri nakupovaní farebnej papriky. Kus, ktorý má  spodnej strane tri komory je sladší a vhodnejší na použitie v čerstvej podobe – na chlebík alebo do šalátov. Kus so štyrmi komorami je pružnejší a má horkastejšiu chuť. takáto paprika je vhodnejšia na tepelnú úpravu do rôznych druhov pokrmov.

Krájanie surového cesta na prípravu slaných slimákov, alebo upečených tortových korpusov je omnoho jednoduchšie a ide rovnomernejšie pomocou dentálnej nite. Vyskúšajte to!

Namiesto vyprážaných zemiakov pripravte pre svoju rodinu zdravšiu a omnoho chutnejšou prílohu. Zemiak umyte, nakrojte na plátky (tak aby ste ho celkom nerozkrojili) a posypte soľou a korením. Do zárezov môžete vložiť akúkoľvek náplň – maslo, šunku, syr…). Zemiaky preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 220 stupňov 40 stupňov. Úžasne chutná príloha bez prepáleného oleja je na svete!

Ak nechcete pri krájaní cibule roniť krokodílie slzy, vložte ju na 15 minút do mrazničky. Krájanie bude potom celkom bez plaču.

Pripravte pre deti jednoduchú a chutnú alternatívu zmrzliny, za ktorou doslova potrhajú. Nalejte ovocný jogurt do cukrárenského vrecka a dávkujte malé guličky na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte na 1 hodinu do mrazničky a môžete podávať.

Dnes najobľúbenejšie