plny-hrniec_transparent_negativ.png

Táto príloha je taká chutná, že tromfne aj hlavný chod: Vyskúšajte pečené zemiaky na portugalský spôsob!

Vynikajúce k mäsku, alebo len tak . Ako vynikajúca večera. Tieto zemiaky sú také chutné, že k nim už skutočne nemusíte nič pridávať.

Vynikajúce k mäsku, alebo len tak, ako vynikajúca večera. Tieto zemiaky sú také chutné, že k nim už skutočne nemusíte nič pridávať.

Postup:

8 zemiakov približne rovnakej veľkosti

4 strúčiky cesnaku

Maslo

Olivový olej

Rozmarín

Hrubozrnnú soľ

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme – nešúpeme a uvaríme v šupke, v slanej vode. Cesnak očistíme, nasekáme najemno.

Zapekaciu misu vymastíme olivovým alebo slnečnicovým olejom a uložíme do nej uvarené zemiaky. Na povrchu zemiakov spravíme zárezy.

Z miske zmiešame rozpustené maslo s nakrájaným cesnakom, soľou, rozmarínom a touto zmesou potrieme povrch zemiakov.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista

Najlepšie recepty na dnes