Zvýšila sa vám z nedeľného obeda trocha zemiakovej kaše? Ukážeme vám, ako z nej môžete rýchlo a ľahko vyčarovať celkom nové a vynikajúce jedlo. Dajte si spolu s nami skvelé zemiakové karbonátky so šťavnatou hubovo-cibuľkovou náplňou.
Potrebujeme:
3 šálky zemiakovej šálky – prípadne si môžeme uvariť čerstvú zo zemiakov a masla
3 lyžic hladkej múky
50 g strúhaného syra
1 vajíčko
1 cibuľu
4 väčšie huby
100 g hladkej múky (príp. strúhanky)
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Zemiakovú kašu zmiešame s vajíčkom, syrom a 3 lyžicami múky. Na panvici rozpálime trochu oleja a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme k nej nakrájané huby a dusíme domäkka. Dochutíme soľou a korením.
Zo zemiakovej kaše formujeme placky, do ktorých stredu navrstvíme lyžicu hubovo-cibuľovej náplne.
Potom z placiek vytvarujeme fašírky s náplňou vo vnútri. Obalíme ich v múke alebo v strúhanke a vyprážame dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk