Perfektný recept na zemiakové placky bez vyprážania. Pripravíte ich úplne jednoducho a všetky naraz na plechu. Stačí len poznať ten správny recept a podaria sa zakaždým!
Keď som ich prirpavovala predtým len z klasického cesta – zemiaky, múka vajcia, boli vysušené atvrdé. Keď však pridáte aj cibuľu, cesto bude jemné a placky výborné aj po upečení.
Potrebujeme:
750 g zemiakov204 lyžice hladkej múky
2 vajcia
Soľ, korenie
1 cibuľu
Postup:
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Potom preložíme hmotu do utierky a stiahneme ju tak, aby sme vytlačili šťavu. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, vajcia, múku a ochutíme soľou a korením.
Plech vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme naň zemiakovú hmotu – ako jednotlivé placky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov (so zapnutým ventilátorom) asi 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kochbar