plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto rezne môže aj ten, komu lekár zakázal vyprážané: Fantasticky chutné jogurtové rezne pečené v rúre!

Máme pre vás skvelý tip, ako pripraviť nedeľnú klasiku s chutným vylepšením. Namiesto vyprážanej verzie vyskúšajte úžasne jemné a lahodné kuracie rezne v jogurtovej marináde, pečené v rúre.

Rezne v trojobale sú nedeľnou klasikou a na obed sa určite pripravujú v mnohých rodinách. Máme pre vás skvelý tip, ako pripraviť túto klasickú pochúťku s chutným vylepšením. Namiesto vyprážanej klasiky vyskúšajte úžasne jemné a lahodné kuracie rezne v jogurtovej marináde, pečené v rúre.

Potrebujeme:

1 kg kuracích rezňov

200 g strúhaného syra

200 g strúhanky

150 g masla

Marináda:

200 g bieleho jogurtu

1 lyžicu horčice

4 strúčiky cesnaku

2 vajcia

1 lyžicu citrónovej šťavy

1/3 lyžičky chilly korenia

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na jednotlivé rezne. Mäso naložíme do marinády a vložíme na minimálne 1 hodinu do chladničky (ideálne na noc).

Marinované kuracie prsia obalíme v strúhanke zmiešanej so syrom. Takto obalené kuracie kúsky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na každý kúsok uložíme plátok masla.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto everydaylife

Najlepšie recepty na dnes