Z týchto langošov určite nepriberiete: Naučte sa zdravé langoše bez múky, len s 1 lyžičkou oleja!

Výborná náhrada za nezdravé langoše, ktoré mám z knihy zdravých receptov a pripravujem už roky. Tento recept robím na slano aj na slano.

Výborná náhrada za nezdravé langoše, ktoré mám z knihy zdravých receptov a pripravujem už roky. Tento recept robím na slano aj na slano.

Potrebujeme:

200 g ovsených vločiek

150 ml mlieka

1 vajce

Štipku soli

Postup:

Ovsené vločky zalejeme teplým mliekom a necháme napučať 15 minút. Potom pridáme ostatné prísady a dobre premiešame, aby nám vzniklo jednotné cesto. Na panvici zahrejeme 1 lyžičku oleja a navrstvíme cesto – môžeme robiť viacej malých alebo jeden veľký langoš. Keď je opečený z jednej strany, obrátime ho a opečieme aj z druhej stany.

Na nepriľnavej panvici s hrubým dnom ich môžete piecť aj celkom bez oleja.

Podávame s obľúbenými prísadami – potrieme cesnakom, kyslou smotanou a posypeme syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubka Š.

 

Dnes najobľúbenejšie