plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zdravé krokety bez vyprážania!

Ak obľubujete zemiakové krokety, ale odopierate si ich kvôli vysokej kalorickej hodnote, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte obľúbenú prílohu v zdravšom prevedení bez vyprážania, pripravené zo šťavnatého karfiolu.

Ak obľubujete  zemiakové krokety, ale odopierate si ich kvôli vysokej kalorickej hodnote, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte obľúbenú prílohu v zdravšom prevedení, bez vyprážania, pripravené zo šťavnatého karfiolu.

Potrebujeme:

1 šálka = 250 ml

1 hlávku karfiolu (3 šálky)

1 šálku celozrnnej strúhanky

1 šálku tvrdého syra s nižším obsahom tuku

2 vajcia

Soľ a korenie

Postup:

Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružice a krátko varíme v slanej vode. Potom karfiol scedíme, necháme vychladnúť a následne rozmixujeme v mixéry najemno. Zmes preložíme do čistej utierky a z hmoty vymačkáme čo najviac tekutiny (ak nemáte poruke mixér, môžete aj nasekať najemno nožom).

Karfiol zmiešame so strúhankou, syrom, vajíčkami a celú zmes osolíme a okoreníme.

Z hmoty formujeme jednotlivé krokety, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 15 minút. Potom krokety obrátime a pečieme ďalších 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes