plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zapekané „pizza“ cestoviny

Vynikajúci obed, alebo večera pre celú rodinu. Presvedčte sa, že aj z obyčajných cestovín môžete vykúzliť skvelé jedlo s úžasnou chuťou pizze a s ingredienciami, ktoré vaša rodina najviac obľubuje. :-)

Vynikajúci obed, alebo večera pre celú rodinu. Presvedčte sa, že aj z obyčajných cestovín môžete vykúzliť skvelé jedlo s úžasnou chuťou pizze a s ingredienciami, ktoré vaša rodina najviac obľubuje. :-)

Potrebujeme:

400 g kolienok

300 g šampiónov

1 cibuľu

Kečup – podľa chuti

Soľ, čierne mleté korenie, sušenú bazalku a sušené oregano

Tvrdý syr (časť nakrájanú na kocky, časť nastrúhanú)

Šunku nakrájanú na pásiky

Paradajkovú omáčku na pizzu (prípadne inú omáčku napr. Bolonskú, Neapolskú…)

2 vajcia

1 šálku bieleho jogurtu (príp. kyslej smotany)

Na posypanie:

Strúhaný syr

Postup:

Vo vriacej osolenej vode uvaríme cestoviny. Medzitým nakrájame cibuľu najemno a šampióny na menšie kúsky. Na panvici rozpálime olej, najskôr krátko osmažíme cibuľku a potom pridáme šampióny. Krátko orestujeme.

Keď sú cestoviny hotové scedíme ich a zmiešame so šunkou, kockami syra, šampiónovo-cibuľovou zmesou a kečupom. Dochutíme soľou a koreniami.

Zmes preložíme do zapekacej misy, ktorú sme si vymazali maslom. Na zmes navrstvíme paradajkovú omáčku a  strúhaný syr.

Nakoniec si pripravíme zálievku. Vajcia rozšľaháme s jogurtom a ochutíme soľou a korením. Omáčkou zalejeme cestoviny. Nakoniec posypeme strúhaným syrom,  oreganom, bazalkou a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým povrch nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes