plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na tukožrútsku polievku bez chuti: Nová verzia je omnoho chutnejšia a funguje perfektne!

Tukožrútske kapustové polievky bez chuti sú minulosťou. Vyskúšajte novú, vylepšenú a omnoho chutnejšiu verziu, ktorá vám pomôže schudnúť bez jojo efektu.

Tukožrútske kapustové polievky určite poznajú všetci tí, ktorí sa pokúšali zhodiť nadbytočné kilogramy v krátkom časovom úseku. Ich výhodou bolo minimum kalórií a schopnosť zasýtiť, no o ich chuť rozhodne nepatrila k tým najlepším. Mdlá, nevýrazná a jednotvárna – to sú hlavné dôvody, pre ktoré je táto polievka považovaná za z núdze cnosť.

John Foreyt – odborník na výživu vytvoril nový recept tukožrútskej polievky, ktorý okrem hmotnosť redukujúcich účinkov, stavil aj na chuť. Okrem toho sa jeho verzia polievky líši od pôvodnej aj v riešení rizika jojo efektu – kedže obsahuje vyvážené množstvo živín a najmä pre telo potrebné bielkoviny. Každý deň sa odporúčajú 2-3 porcie tejto polievky v 4-hodinových odstupoch. Dopoludnia si k polievke môžete dopriať krajec celozrnného pečiva, šunku, paradajku a odporúča sa posypať čiernym korením na rýchlejšie spaľovanie. Popoludní si po polievke doprajte biely jogurt s ovocím. Tiež môžete kombinovať s hnedou ryžou, syrom cottage, tvarohom a vajíčkami.

Na prípravu vylepšenej tukožrútskej polievky potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

2 cibule

200 g bielej fazule (sterilizovanej, alebo domácej namočenej a uvarenej)

2 mrkvy

2 menšie zelery

2 paradajky

2 strúčiky cesnaku

1 feferónku

Soľ

Sušenú koreňovú zeleninu

Čierne mleté korenie

Oregano

Strúhaný syr s nižším obsahom tuku

Olivový olej

Postup:

Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu a pridáme nadrobno nakrájané kuracie mäso. Opražíme tak, aby bolo mäso na povrchu zlatisté. Potom pridáme pretlačený cesnak, fazuľu, nakrájanú feferónku, nakrájanú mrkvu, zeler a dochutíme soľou a koreninami. Zalejeme dostatočným množstvom vody a varíme, kým nie sú všetky prísady mäkké. 5 minút pred dovarením pridáme do polievky olúpané paradajky nakrájané nadrobno. Podávame posypané strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes