plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na vyprážané fašírky: Vyskúšajte pečené hniezda z mletého mäsa, plnené syrom a smotanou!

Tento pokrm z mletého mäsa zatieni všetky ostatné: 25 minút v rúre a môže sa hodovať!

Ešte chutnejšie ako fašírky a pripravené bez vyprážania. Doprajte si neobyčajne chutný obed z mletého mäsa, ktorý hravo zatieni všetky ostatné.

Potrebujeme:

800 g mletého bravčového mäsa

200 g mletého kuracieho mäsa

1 cibuľu

100 ml mlieka

70-100 g staršieho chlebíka (striedky)

200 ml kyslej smotany

150 g strúhaného syra

2 vajíčka

Kôpor, petržlenovú vňať alebo iné bylinky podľa chuti

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

V miske zmiešame oba druhy mletého mäsa, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie.

Chlieb namočíme v mlieku a potom primiešame k mäsu. Z mäsa formejeme menšie guľôčky, ktoré umiestnime na vymastený plech. Z mäsa formuje hniezda tak, že v strede spravíme priehlbinku na náplň.

Strphaný syr zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a bylinkami. Túto zmes navrstvíme na mleté mäso.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.

zdroj: stranamam

Najlepšie recepty na dnes