plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na obyčajné zemiakové placky a vyskúšajte túto dobrotu. Už ich nebudete pripravovať inak!

My zemiakové placky odteraz pripravujeme už len takto-ako fantastickú zemiakovú roládu.

Zemiakové placky ako fantastická roláda s chutnou náplňou. A čo je najlepšie, túto dobrotu pripravíte bez vyprážania. Aj napriek tomu je však chuť tejto dobroty doslova bezkonkurenčná.

Potrebujeme:

4 stredne veľké zemiaky

2-3 mrkve

2 šalotky nakrájané nadrobno

30 g najemno nasekanej pažítky

3 vajcia

Štipku muškátového orieška

1 lyžičku soli

Čierne mleté korenie

400 g smotanového syra (prípadne aj pomazánkového masla alebo jemného tvarohu)

6 väčších plátkov šunky

100 g strúhaného syra

Postup:

Zemiaky aj mrkvu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme pažítku, šalotku, vajcia, koreniny a soľ. Vymiešame jednotnú hmotu a rovnomerne ju navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch by mal byť väčších medzier a trhlín.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov 30 minút. Vyberieme z rúry a necháme ochladiť.

Smotanový syr ochutíme soľou a bylinkami, ak pracujeme s ochuteným syrom alebo pomazánkovým maslom, nemusíme dochucovať.

Na placku navrstvíme polovicu smotanového syra a plátky šunky a pokryjeme zvyšným syrom.

Pevne ale opatrne placku zrolujeme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme ešte 15 minút.

Necháme chvíľku vychladnúť a podávame nakrájané na plátky ako klasickú roládu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes