plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z kysnutého BEZ kysnutia: Vojvodské syrové rolky si zamilujete už pri prvom zahryznutí!

Obľúbené slané pečivo, ktoré je skvelé ako pohostenie pre hostí, na slávnostný stôl, alebo ako slaná chuťovka k dobrému filmu. Vyskúšajte skvelé plnené mini-rolky z kysnutého cesta bez kysnutia.

Obľúbené slané pečivo, ktoré je skvelé ako pohostenie pre hostí, na slávnostný stôl, alebo ako slaná chuťovka k dobrému filmu. Vyskúšajte skvelé plnené mini-rolky.

Potrebujeme:

1 lyžicu cukru

800 g hladkej múky

50 g čerstvého droždia

500 ml mlieka

100 ml oleja

Náplň:

250 g masla

2 veľké žĺtky

1 lyžicu soli (nie kopcovitú)

100 g strúhaného syra (neslaného)

Na vrch:

1 vajce

200 strúhaného syra

Rascu a slnečnicové semienka

Postup:

Z 250 ml teplého mlieka, cukru a rozmeleného droždia pripravíme kvások. Kvások potom zmiešame s múkou, zvyšným mliekom, olejom a vypracujeme mäkké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti – cesto nie je potrebné nechať vykysnúť.

Cesto necháme odpočívať len dovtedy, kým si pripravíme náplň. Maslo zmiešame so soľou, žĺtkami a strúhaným syrom.

Všetky časti cesta rozvaľkáme, potrieme náplňou a zrolujeme. Rolky nakrájame na kúsky široké približne 2 cm.

Povrch každej mini rolky potrieme vajíčkom a posypeme semienkami a syrom.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

Poznámka (ak sa obávate, že syr v rúre prihorí, pridajte ho až 10 minút pred koncom pečenia)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mindenegybenblog

Najlepšie recepty na dnes