Jablkový dezerty s vynikajúcim krémom z tvarohu, pokrytý ľahučkým snehom. To je dobrota!
Potrebujeme:
2 šálky hladkej múky
100 g kyslej smotany
4 vajcia
1 a ½ šálky cukru
200 g masla
10 g prášku do pečiva
500 g tvarohu
4 väčšie jablká
Špetku škorice
Postup:
Oddelíme bielky a žĺtky. V jednej miske zmiešame 3 žĺtky s ½ cukru, maslom, múkou s práškom do pečiva a kyslou smotanu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme na 1 hodinu do chladničky.
Medzitým očistíme jablká, vyberieme jadro a nakrájame na tenké plátky. Môžeme pokvapkať trochou citrónovej šťavy, aby nestmavli.
Tvaroh zmiešame so zvyšným žĺtkom a 1/3 šálky kryštálového cukru.
Cesto vyberieme z chladničky a navrstvíme do pripravenej formy tak, aby čiastočne pokrývalo aj kraje formy. Na cesto natrieme tvarohovú plnku. Posypeme škoricou a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
Medzitým z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh. Po 30 minútach vyberieme koláč z rúry, navrstvíme sneh a vložíme ešte na 5-7 minút do rúry.
Hotový koláčik necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk