plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento postup sa mi najskôr zdal zvláštny, no má ohromný efekt: Vyskúšajte pripraviť obyčajné lečo trochu inak, výsledok je neporovnateľný!

Lečo som doteraz vždy pripravovala rovnakým spôsobom, všetko pekne podusiť na cibuľke, osoliť, okoreniť a nakoniec primiešať vajíčko, stačí však malá zmena a môže byť omnoho lepšie, vyskúšajte a posúďte sami.

Lečo som doteraz vždy pripravovala rovnakým spôsobom, všetko pekne podusiť na cibuľke, osoliť, okoreniť a nakoniec primiešať vajíčko, stačí však malá zmena a môže byť omnoho lepšie, vyskúšajte a posúďte sami.

Potrebujeme:

1 cibuľu

Paradajky nakrájané na kúsky

Papriku očistenú a nakrájanú na kolieska

1 lyžičku cukru alebo ½ -3/4 lyžičky medu

Slaninku nakrájanú nadrobno

Klobásku nakrájanú na kúsky

Bravčovú masť

Postup:

Rozdiel spočíva v samotnej príprave, ale aj v pridaní sladkosti v podobe cukru, alebo medu. Sladidlo vytiahne a podčiarkne skvelú chuť ostatných prísad (funguje to podobne, ako keď dáte do krémov štipku soli).

Na rozpálenej panvici si speníme na troche masti cibuľku, potom pridáme slaninu a opečieme ju – nedusíme (paprika tak získa celkom novú chuť a je omnoho lepšia).

Keď je paprika opečená, pridáme rajčiny, soľ a korenie. Nakoniec pridáme aj sladidlo a premiešame. Vďaka opečeniu papriky sa lečo uvarí omnoho rýchlejšie, takže tesne pred koncom vmiešame do zmesi vajce a kúsky klobásky. Podávame hneď s čerstvým pečivom.

zdroj: eletmodszer

Najlepšie recepty na dnes