plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na dezerty z cukrárne v momente zabudnete: Vyskúšajte neskutočne lahodné kocky so šľahačkovým krémom!

Tento koláč zvládne pripraviť každý. A je taký fantastický, že na dezerty z cukrárne si už ani nespomeniete!

Tento koláč zvládne pripraviť každý. A je taký fantastický, že na dezerty z cukrárne si už ani nespomeniete!

Potrebujeme:

3 vajcia

5 lyžíc hladkej múky

3 lyžice oleja

2 lyžice kakaa

2 lyžice medu alebo cukru

1 bal. vanilkového cukru

½ bal. prášku do pečiva

Krém:

700 ml smotany na šľahanie

3 bal. stužovača

12 lyžíc kyslej smotany

2 bal. vanilkového cukru

4-5 lyžíc práškového cukru

100 g bielej čokolády

Voliteľné: drvené sušienky

Na vrch:

Maslové sušienky

100 g horkej čokolády

Maslo

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame, preložíme na plech vystlaný papierom a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov – alebo kým cesto nie je hotové – test špáradlom).

Kyslú smotanu zalejeme sladkou smotanou, pridáme stužovače a šľaháme do zhustnutia. Obe smotany musia byť dobre vychladené. Počas šľahania postupne pridávame cukor. Do krému opatrne vmiešame nasekanú čokoládu a môžeme pridať aj drvené sušienky.

Smotanovú zmes navrstvíme na vychladnuté cesto. Na krém navrstvíme maslové sušienky (môžeme ich pokvapkať trochou mlieka – nie máčať) a nakoniec aj rozpustenú čokoládu s maslom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: malikuhar

Najlepšie recepty na dnes