plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je ešte chutnejšie ako palacinky: Vyskúšajte jemné tvarohové placky s hrozienkami a kyslou smotanou!

Výborný obed z tvarohovo-krupicového cesta. Tieto placky sú u nás doma ešte obľúbenejšie ako klasické palacinky či lievance.

Výborný obed z tvarohovo-krupicového cesta. Tieto placky sú u nás doma ešte obľúbenejšie ako klasické palacinky či lievance.

Potrebujeme:

400 g tvarohu (polotučného)

3 lyžice krupice

4 lyžice hladkej múky

2 vajcia

2 lyžice kyslej smotany

Štipku soli

Cukor podľa chuti

Hrsť hrozienok

Postup:

Ak je tvaroh hrudkovitý, prepasírujeme ho cez sito, vďaka čomu získa jemnejšiu štruktúru. Pridáme vajcia, smotanu, soľ, cukor, hrozienka, krupicu a múku, všetko spolu vymiešame a necháme 15 minút stáť.

Z cesta oddeľujeme menšie časti, ktoré vyfromujeme to tvaru placiek, zľahka obalíme v múke a a vyprážame v rastlinnom oleji dozlatista.

Podávame s kyslou smotanou, džemom alebo čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes