Lahodné, mäkké a na povrchu chrumkavé. Najlepšie chutia potreté cesnakom, so syrom a domácou omáčkou či obyčajným kečupom.
Potrebujeme:
500 ml teplého mlieka
3,5 g sušeného droždia
1 kg polohrubej múky
200 g kyslej smotany
Štipku soli
Štipku sódy bikarbóny
3 g kryštálového cukru
Postup:
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame múku so soľou, sódou a smotanou. Do tejto hmoty pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme 20-30 minút kysnúť na teplom mieste.
Z cesta oddeľujeme menšie kúsky, z ktorých formujeme jednotlivé langoše (10-12 ks). Langoše vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Necháme odkvapkať a prebytočný olej vysajeme papierovým obrúskom.
Podávame potreté cesnakom s oblohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty