plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce bravčové v pohári: Perfektné na dovolenku, alebo len tak s chlebíkom!

Skvelý recept na cesty, pikniky, dovolenky alebo jednoducho na rýchlu večeru – stačí jednoducho vybrať z pohára a podávať s chlebíkom či inou prílohou. Je to dobrota.

Skvelý recept na cesty, pikniky, dovolenky alebo jednoducho na rýchlu večeru – stačí jednoducho vybrať z pohára, ohriať a podávať s chlebíkom či prílohou. Je to dobrota.

Potrebujeme (množstvo podľa toho, ako veľa mäsa chcete zavárať):

Bravčové plece

Soľ (na 1 kg mäsa približne 20 g soli)

Čierne korenie

Rascu

4-5 strúčikov cesnaku (podľa množstva mäsa)

Postup:

Mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy (aby sa nám neskôr dobre vošli do pohárov).

Osolíme, okoreníme a preložíme na pekáč. Nakoniec potrieme pretlačený cesnakom a podlejeme vodou.

Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Počas pečenia podlievame výpekom. podľa potreby pridávame ďalšiu vodu.

Keď je mäso mäkké, jednoducho ho aj s výpekom navrstvíme do sterilizovaných pohárov na zaváranie a zatvoríme. Potom preložíme do hrnca na zaváranie, zalejme vodou do 3/4 a sterilizujeme približne 20 minút pri teplote 100 stupňov.

Pred použitím nechávam odstáť 2-3 týždne. Skladujeme v chladnejšej pivnici alebo chladničke. Mäsko vydrží pokojne aj viac ako rok, my ho však zlikvidujeme v priebehu leta, je skvelé na cesty, dovolenky a pikniky. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept: redakcia

obr:coocoobook

Najlepšie recepty na dnes