Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré môžete podávať s prílohou podľa chuti – ja ich najradšej pripravujeme s cestovinami, je to však len na vás! :-)
Potrebujeme:
300 g mletého bravčového mäsa
1 menšie vajce
3 lyžice strúhanky
1 lyžičku soli
2-3 strúčiky cesnaku
Štipku mletého korenia
3-4 lyžice oleja na vyprážanie
Omáčka:
300 ml sladkej smotany 20%
1 lyžicu múky
Zväzok petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
Štipka soli
Postup:
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, strúhankou, pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Zo zmesi tvarujeme menšie guličky, ktoré zo všetkých strán vypražíme na rozpálenom oleji.
Guličky z panvice vyberieme a prebytočný tuk z panvice odstránime.
Na tej istej panvici potom pripravíme omáčku. Múku rozmiešame v smotane, pridáme cesnak a varíme na miernom plameni, kým omáčka nezačne hustnúť. Pridáme soľ a do omáčky vložíme aj knedle a necháme celú zmes prevariť pod pokrievkou.
Nakoniec primiešame aj najemno nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať.
Podávame s cestovinami alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked