plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vymeňte klasickú kapustu za čínsku a pripravte tie najjemnešie plnené holúbky v rúre!

Máte radi plnené kapustové listy – takzvané kapustové holúbky? Vyskúšajte namiesto obyčajnej kapusty použiť čínsku – výsledok je ešte lepší!

Máte radi plnené kapustové listy – takzvané kapustové holúbky? Vyskúšajte namiesto obyčajnej kapusty použiť čínsku – výsledok je ešte lepší!

Potrebujeme:

8 listov čínskej kapusty

300 g morčacích alebo kuracích pŕs

5 ks čerstvých šampiónov

1 paradajku

2 lyžice syru cottage alebo tvarohu

2 lyžice paradajkového pretlaku

Mleté čiernej korenie a soľ

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame nadrobno. Pridáme syr, nadrobno nakrájané huby, zelené bylinky podľa chuti, soľ a korenie. Premiešame a pripravíme si kapustové listy.

Listy vložíme do hrnca, zalejeme vriacou a počkáme 3-4 minút. Potom vodu scedíme a listy vyberieme a necháme chvíľu vyschnúť. Ak je kapustný list naspodu stále príliš tvrdý, môžeme ho trochu rozklepať klasickým kladivkom na mäso.

Na každý list navrstvíme náplň a zrolujeme.

Preložíme do vymastenej zapekacej misy a na vrch navrstvíme omáčku z pretlaku, nadrobno nakrájanej paradajky, malého množstva vody, nadrobno nakrájaných zelených byliniek a nadrobno nakrájaného cesnaku.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 35-40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes