plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto som skúsila len raz a odvtedy klasické placky u nás nemajú šancu: Zemiaky len zomeľte v mlynčeku na mäso a pridajte syr, lepšie som nikdy nejedla!

Namiesto klasických zemiakových placiek som skúsila toto vylepšenie: Zemiaky zomeľte v mlynčeku na mäso a pridajte syr, lepšiu prílohu nenájdete!

Perfektný nápad pre každého kto rád skúša nové recepty a vylepšia klasických domácich pochúťok. Tento nápad mám od tety a skutočne ide o najlepšie placky aké poznám. Odporúčam každému!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov – ošúpaných, nakráajných, uvarených

1 vajce

70 g tvrdého syra – nastrúhaného

Soľ a korenie podľa chuti

Na obaľovanie:

3 lyžice strúhanky

Na samaženie:

Olej

Maslo

Postup:

Zemiaky uvaríme a zomelieme v mlynčeku na mäso, prípadne pretlačíme ako na klasickú kašu. Pridáme vajce, syr a vymiešame jednotné cesto. Z cesta navlhčenými rukami odoberáme jednotlivé kúsky, z ktorých neskôr vytvoríme placky. Každý kúsok pomocou vidličky vyformujeme do tvaru hrubej placky a na vrchu urobíme 4 zárezy. Každú placku obalíme v strúhanke.

Na panvici zahrejeme olej a pridáme aj hrudku masla. Placky vyprážame z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Peťa V.

Najlepšie recepty na dnes