plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný citrónový zákusok z dvoch vajec: Dezert za pár drobných, akurát sladký a pripravený raz-dva!

Osviežujúci, rýchly a akurát sladký dezert, ktorého príprava je skutočne nenáročná. Ak obľubujete svieže citrónové dezerty, oplatí sa vyskúšať.

Osviežujúci, rýchly a akurát sladký dezert, ktorého príprava je skutočne nenáročná. Ak obľubujete svieže citrónové dezerty, oplatí sa vyskúšať.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

50 g masla

2 vajcia

2 lyžice cukru

½ bal. prášku do pečiva

Štipku soli

1 lyžičku kyslej smotany

Na krém:

500 ml mlieka

4 lyžice hladkej múky

2 bal. vanilkového cukru

100 g masla

100-150 g kr. cukru

1 väčší citrón

Postup:

Všetky prísady na cesto spracujeme a podľa potreby pridáme jednu lyžičku kyslej smotany, ak je cesto príliš tuhé. Uhnetieme jednotné cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti a každú zvlášť rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 15 x 20 cm. Jednotlivé pláty upečieme na obrátenom plechu pri teplote 175 stupňov – kým na povrchu nebudú zlatisté.

Mlieko uvaríme s múkou a vanilkovým cukrom na hustejší puding

Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom a primiešame aj kôru a šťavu z jedného citróna. Maslový krém vmiešame do vychladnutého pudingu.

Keď pláty cesta vychladnú, jednoducho vrstvíme na seba cesto a krém, kým neminieme všetky prísady. Poslednú vrstvu by mal tvoriť krém.

Vložíme na pár hodín, ideálne na noc do chladničky, kde cesto krásne zmäkne. Podávame posypané strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes