plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné tvarohové tyčinky „akurát do ruky“: Chrumkavé a fantastické, či ich podávate teplé aj studené!

Tieto tyčinky pripravujeme v lete namiesto klasických šišiek – sú rýchle, bez kysnutia a deti ich radi berú priamo z taniera a utekajú s nimi von.

Tieto tyčinky pripravujeme v lete namiesto klasických šišiek – sú rýchle, bez kysnutia a deti ich radi berú priamo z taniera a utekajú s nimi von. Nepochutnajú si však len deti, ale aj dospelí. Ochutnajte a uvidíte sami, aké sú vynikajúce.

Potrebujeme:

500 g hrudkovitého tvarohu

2 lyžice kyslej smtoany

1 šálku polohrubej múky

Štipku soli

Práškový cukor podľa chuti

2 vajcia

1-2 lyžice kr. cukru

½ lyžičky jedlej sódy

Olej na vyprážanie

Postup:

Tvaroh prepasírujeme cez sito, pridáme vajcia a cukor. Premiešame a nakoniec pridáme aj sypké prísady – soľ, múku a jedlú sódu. Vymiešame jednotné cesto – ak je cesto príliš riedke, je potrebné pridať viacej múky. Uhnetieme cesto.

Pracovnú dosku posypeme múkou a preložíme na ňu cesto. Rozdelíme na 3 časti, každú ušúľame na tenký valec a nakrájame na tyčinky.

Potom jednoducho vyprážame zo všetkých strán dozlatista. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

zdroj: sovkusom

Najlepšie recepty na dnes