plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné šišky z rúry: Sú mäkučké a krásne nadýchané!

Vyskúšajte šišky bez vyprážania, pripravíte ich jednoducho, rýchlo a hlavne bez oleja!

Ak chcete namiesto vyprážaných šišiek vyskúšať niečo ľahšie, ale rovnako dobré, vyskúšajte ich pripraviť v rúre. Sú výborné!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 kocku čerstvého drožia

250 ml teplého mlieka

1 žĺtok

40 g cukru krupice

50 g masla

1 bal. vanilkového cukru

Štipku soli

Na potretie:

Maslo

Postup:

Príprava cesta je veľmi jednoduchá, jednoducho všetky prísady zmiešame a vypracujeme jednotné cesto – cesto dobre vymiesiť, aby bolo vláčne a jemné. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, je pripravené. Preložím ho na pracovnú dosku ešte trochu prehnetieme a rozdelíme na dve polovice. Každú rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi pol centimetra. Z cesta vykrajujeme kolieska pomocou pohára. Na jednu polovicu koliesok navrstvíme lyžičku hustého džemu alebo lekváru a prikryjeme druhým kolieskom. Okraje dobre zatlačíme (tento krok je dôležitý, aby vám nevytiekla náplň),

Takto pripravené šišky preložíme na plech vystlaný papierom a pečenie a kým sa rúra zahreje, necháme ešte podkysnúť (20-30 minút). Pečieme pri teplote 190-200 stupňov približne 15 minút – šišky treba sledovať, každá rúra pečie inak.

Upečené šišky potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: recepti

Najlepšie recepty na dnes