plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné bravčové mäsko v smotanovej marináde: Také jemné, že sa rozpadá sa na jazyku!

Vyskúšala som raz a odvtedy túto pochúťku pripravujem pravidelne, chutí úžasne!

Často premýšľam nad nápadmi, ako pripraviť mäso iným – novým spôsobom. Doteraz sa mi vždy osvedčilo, že najlepšie recepty nemusia byť vôbec zložité. Presne ako tento recept, ktorý som našla v časopise. Vyskúšala som raz a odvtedy túto pochúťku pripravujem pravidelne, chutí úžasne!

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa (ja som použila stehno)

3-4 lyžice kyslej smotany

2 lyžice medu

1 lyžicu citrónovej šťavy

Zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať, koriander, rozmarín, bazalku)

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Zelené bylinky umyjeme a nakrájame nadrobno. Mäso osolíme, zmiešame s korením, medom a citrónovou šťavou – necháme marinovať v chladničke po dobu 1 hodiny.

Potom pridáme smotanu a bylinky. Preložíme do zapekacej misy a pečieme pri teplote 180 stupňov 1 hodinu.

Podávame s obľúbenou prílohou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: postila

Najlepšie recepty na dnes