plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborná jarná omáčka s chrenom a kyslou smotanou: Veľkú noc si bez nej už ani nevieme ani predstaviť!

Skvelá omáčka servírovaná v plytkej mise. Vyzerá vynikajúco a chutí ešte lepšie. Podáva sa k údenému mäsu, šunke, alebo len tak, s čerstvým pečivom.

Skvelá omáčka servírovaná v plytkej mise. Vyzerá vynikajúco a chutí ešte lepšie. Podáva sa k údenému mäsu, šunke, alebo len tak, s čerstvým pečivom.

Potrebujeme:

1 menší pohár chrenu (170-200g)

300 g majonézy

400 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Soľ podľa chuti

Na vrch:

8 vajce uvarených natvrdo

Postup:

Všetky prísady na omáčku zmiešame a dochutíme soľou a ľubovolnými koreninami – napríklad čiernym korením a sladkou paprikou.

Zmes navrstvíme do plytkej misy, uhladíme a do zmesi vložíme vajcia prekrojené na polovice. Posypeme petržlenovou vňaťou alebo zelenou cibuľkou a vložíme vychladiť do chladničky.

Omáčka sa podáva k údenému, alebo len tak so šunkou a čerstvým pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes