Viete, prečo je dobré posypať mäso jedlou sódou? Odteraz budete tento trik využívať pravidelne!

O jedlej sóde a jej úžasných účinkoch sa hovorí najmä v súvislosti s udržiavaním čistoty. Vedeli ste však, ako skvele vám môže poslúžiť pri príprave mäsa?

O jedlej sóde a jej úžasných účinkoch sa hovorí najmä v súvislosti s udržiavaním čistoty. Prírodný čistiť z jedlej sódy vyčistí rúru aj vodný kameň v kúpeľni a tablety z tejto prísady sú perfektné napríklad aj do umývačky riadu. Teraz vám však ukážeme sódu v trochu inom svetle a odhalíme možnosti využitia, o ktorých mnohí ľudia nemajú ani poňatia.

Životabudič pre rastliny

V dvoch litroch vlažnej vody rozmiešajte 1 lyžicu jedlej sódy. Touto zmesou zalejte raz za čas rastliny ako plamienok, stračonôžka alebo klinček. Pre tieto rastliny je zmes sódy a vody doslova životabudičom.

Úľava pri popáleninách

Vezmite malú misku vody a vložte do nej ľad a trochu sódy. Navlhčte handričku v roztoku a priložte na bolestivé miesto. Tento jednoduchý tip pomôže nielen urýchliť hojenie rany, ale prinesie rýchlu úľavu od bolesti.

Vydezinfikuje ústa a pôsobí proti zápachu

Vypláchnite si jednoducho ústa roztokom jedlej sódy a vody. Tento roztok pôsobí omnoho účinnejšie ako ústne vody z obchodu.

Zmäkčovač mäsa

Ak ste si priniesli z obchodu tvrdšie (staršie) mäso, alebo jednoducho chcete, aby sa mäso po úprave doslova rozplývalo na jazyku, spoznajte tento jednoduchý trik. Posypte mäso s jedlou sódou a vložte na niekoľko hodín do chladničky.  Potom dôkladne opláchnite a pripravte podľa receptu.

Lacný prostriedok v boji proti zápachu

Nasypte do starej ponožky bez páru, alebo textilnej vreckovky sódu (3-4 lyžice) a uviažte. Potom dajte na miesto, kde potrebujete odstrániť zápach a nechajte pôsobiť. Zmiešaním sódy a pár kvapiek obľúbeného esenciálneho oleja, získate lacný a účinný osviežovač vzduchu.

Dnes najobľúbenejšie