plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viete, prečo je dobré piecť mäso na banánových šupkách? Tento trik určite oceníte!

Vďaka jednoduchému triku získa mäso lepšiu chuť a nepripáli sa. Ide o veľmi populárny kuchársky trik.

Tieto kuchynské triky sa vám budú hodiť a určite ich oceníte pri príprave vašich obľúbených domácich pochúťok.

Ak chcete z citrónu získať čo najviac šťavy, ponorte ho na chvíľu do teplej vody. Potom budete môcť šťavu vytlačiť jednoducho aj potom, ako citrón trochu oschne.

5

Nakladané uhorky budú chutnejšie a vydržia dlhšie, ak do každého pohára pridáte lyžičku horčicového prášku.

6

Chcete aby vývar ostal číry bez zakalenia? Je to jednoduché, vhoďte doň kocku ľadu a priveďte do varu.

Palacinky sa vám nebudú lepiť na panvicu, ak ju pred predtým potriete rozkrojeným zemiakom.

Ak chcete, získať perfektne ušľahanú šľahačku, ktorá dokonale drží tvar, pridajte počas šľahania vaječný bielok.

Stáva sa vám, že knedľa pri varení vo vode praskne? Tomu sa môžete ľahko vyhnúť ak do vody pridáte niekoľko škrupiniek z uvarených vajec.

Ak chcete, aby korenie nestratilo svoju chuť a vôňu, skladujte ho v uzatvárateľných dózach z tmavého skla, porcelánu alebo v uzatvárateľných plechovkách. Nádoby s korením držte čo najďalej od zdrojov tepla – miesto v blízkosti sporáka je absolútne nevhodné.

7

Banánové šupky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený tukom. Na šupky uložte kuracie mäso. Tento kuchársky trik zlepší chuť mäsa a bude tiež jemnejšie a šťavnatejšie. Okrem toho sa mäso nepripáli. Trik so šupkami je vhodný pre mäso s kratšou tepelnou úpravou – napríklad natenko nakrájané kuracie prsia.

Pri príprave hovädzieho, bravčového mäsa a diviny pridajte k nemu vetvičku z čerešne. Dodá mäsu jedinečnú chuť a vôňu.

9

Chcete, aby boli fašírky, sekaná alebo iné pokrmy z mletého mäsa lahodnejšie? Pridajte k mäsu a ostatným ingredienciám kryštálový cukor. Na 1 kg mletého mäsa pridajte 1 lyžicu cukru.

Ak pripravujete pečienku a chcete, aby nebola tvrdá, osoľte ju až na konci varenia.

Ryža bude mať nádherne bielu farbu, ak počas varenia do nej pridáte niekoľko kvapiek vínneho octu. Ako alternatívu môžete použiť 1 lyžičku citrónovej šťavy.

Ak nemáte doma biele víno a potrebujete ho nutne do receptu, môžete ho nahradiť octom a cukrom. Na 3 lyžice octu pridajte 2 lyžice cukru.

Prihorela vám ryža? Nič nie je stratené. Nepripálenú časť ryže preložte do iného hrnca a položte na ňu krajec čierneho chleba. Nechajte variť 3-5 minút a potom chlieb vyhoďte (alebo odložte pre domáce zvieratká) . Chlieb stiahne spálenú chuť ryže.

Najlepšie recepty na dnes