Geniálny trik s cestovinami, vďaka ktorému bude upečený korpus vždy nadýchaný. Toto sa oplatí vedieť!

Triky, ktoré sú v kuchyni cennejšie ako zlato.

Prinášame vám nezvyčajné triky, ktoré vám pomôžu pri príprave obľúbených pokrmov, dodajú lepšiu chuť a pomôžu zachrániť „menšie kuchárske nepodarky“. Rozhodne sa oplatí zapamätať si ich!

Triky, ktoré sa vám v kuchyni budú hodiť!

Pri strúhaní zemiakov do cesta, alebo na prípravu placiek či zemiakovej baby, pridajte k strúhaným zemiakom trochu mlieka. Zemiaky si zachovajú skvelú chuť a nezačnú černieť.

Ak varíte zemiaky v šupke a nechcete, aby vám popraskali, pridajte do vody, v ktorej ich varíte trochu octu. Zemiaky nepopraskajú.

Máte doma len staršie zemiaky, ktoré sú na povrchu vráskavé a nevyzerajú lákavo? Aj oni môžu mať skvelú chuť, stačí, ak ich uvaríte s kockou bujónu, lyžicou jablčného octu a niekoľkými bobkovými listami.

Strúhané zemiaky pridávajte aj do kysnutého cesta. Stačia 2 uvarené a postrúhané zemiaky a cesto bude lahodnejšie, mäkšie a krásne nadýchané.

Trik s cestovinami penne vám pomôže k tomu,a by bol korpus na tortu vysoký a nadýchaný. Zapichnite do cesta niekoľko kusov cestoviny a po upečení ju jednoducho vyberte. Rozdiel uvidíte hneď, ako korpus z rúry vyberiete.

Chcete pripraviť krásne číry vývar? Použite trik našich babičiek a do polievky pridajte polovicu umytej vaječnej škrupiny. Po dovarení škrupinu vyberte a vývar pred podávaním preseďte. Tento trik funguje skvele!

Paradjky rozmixujte a preložte do formičiek na ľad. Takto ich budete mať vždy čerstvé, pripravené na použitie namiesto paradajkového pretlaku, alebo ako skvelú omáčku do cestovín.

Ak varíte bielu fazuľku, varte ju vždy bez pokrievky. Fazuľka si zachová svoju farbu.

Chcete pripraviť vynikajúcu kotletu? Pred tepelnou úpravou ju vložte do marinády z octu a oleja (1:1). Kotlety budú mať lepšiu, jemnejšiu chuť.

1

Nechcete aby byt napáchol vôňou vyprážaných rýb? Ryby vyprážajte spolu s plátkami surových zemiakov.

zdroj: sovkusom

Dnes najobľúbenejšie