plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre!

Bezpochyby najlepšie palacinky, aké poznáme. Jemná chuť tvarohu a mliečnej zálievky je jednoducho dokonalá.

Túto dobrotu nám robievala mama vždy pri špeciálnych príležitostiach. Predstavte si najlepšie palacinky, aké ste kedy jedli a vynásobte chuť minimálne 100x. Len potom sa možno priblížite úžasne lahodnej chuti zapečených viedenských palaciniek. :-)

Potrebujeme:

Na palacinky:

250 g hladkej múky

2 žĺtky

3 lyžičky kryštálového cukru

Štipku soli

2 lyžice oleja

400 ml mlieka

200 ml perlivej minerálky (ak je cesto príliš husté, pridajte viac minerálky)

Náplň:

750 g jemného tvarohu

5 lyžíc práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

2 lyžice hrozienok

2 bielky

1 lyžičku citrónovej kôry

Na zaliatie:

200 ml mlieka

2 ks vajec

2 lyžice kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie na prípravu cesta na palacinky a potom na troche rastlinného oleja vyprážame jednotlivé palacinky z oboch strán dozlatista. Malo by nám vyjsť 10-12 kusov palaciniek.

Tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a snehom, ktorý ušľaháme z vaječných bielkov.

Palacinky naplníme krémom, zrolujeme a prekrojíme na polovice. Plnené palacinky ukladíáme dozapekacej misy – prekrojenými koncami nahor.

Nakoneic si pripravíme zálievku na palacinky. Mlieko vymiešame so žĺtkami a oboma druhmi cukru. Potom jednoducho prelejeme palacinky .

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým zálievka nezhustne.

Ešte horúce palacinky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: citomhab

Najlepšie recepty na dnes