V kuchyni budete odteraz tráviť menej času: Zbierka najlepších tipov a trikov, ktoré vám uľahčia život

V kuchyni trávia veľkú časť života najmä ženy. Okrem samotnej prípravy pokrmov nám však takmer rovnaký čas zaberá upratovanie kuchyne, čistenie, umývanie riadu a riešenie každodenných drobných nehôd, ktoré sú súčasťou varenia a pečenia.

V kuchyni trávia veľkú časť života najmä ženy. Okrem samotnej prípravy pokrmov nám však takmer rovnaký čas zaberá upratovanie kuchyne, čistenie, umývanie riadu a riešenie každodenných drobných nehôd, ktoré sú súčasťou varenia a pečenia. Prinášame vám zopár rád rád, ktoré vám ušetria čas a j zbytočnú námahu. Oplatí sa poznať ich!

Tipy a triky do kuchyne!

Čo s mastným povlakom na kuchynskej linke? Možno vás to prekvapí, no najúčinnejšie a najjednoduchšie odstránite mastnotu olejom. Zmiešajte 1 diel rastlinného oleja a 1 diel jedlej sódy. Naneste handričkou na povrch linky a vyčistite kefkou. Potom jednoducho zotrite a tešte sa z čistej linky.

Poznáte to, keď pri upratovaní dlážky handrička ustavične zlieza z mopu? Použite trik so starou froté ponožkou – drží skvele a handričku z mopu zastúpi na 100%.

Aj keď pečieme vo vymastených formách, zvyšky koláčov a ďalších pokrmov často ostávajú na stenách formy. Na ich odstránenie použite malý trik – vytrite formu obyčajnú soľ a potom jednoducho zotrite papierovým obrúskom.

Musíte po vyprážaní celé hodiny vetrať kuchyňu,a by ste sa zabavili nepríjemného zápachu? Vložte do rozpáleného oleja niekoľko koliesok čerstvej mrkvy. Tá eliminuje nepríjemný zápach a zabráni rýchlemu prepaľovaniu oleja.

Zápach pri vyprážaní? Stačí použiť jednoduchý trik a nepotrebujete ani digestor!

Pri vyprážaní ešte ostaneme. Ak si chcete z vyprážaných rezňov ukrojiť pekných pár kalórií, ale nechcete prísť o skvelú chuť, po trojobale ich nakoniec obaľte v rozšľahanom bielku. Rezne nebudú nasiaknuté olejom tak, ako pri bežnom vyprážaní!

schnitzel-645457_960_720

Zabudli ste panvicu včas zložiť z plameňa a ako odmena vás čaká nepekne pripálený povrch? Na panvicu nalejte 1 šálku octu a priveďte do varu. Potom zložte z plameňa a pridajte lyžicu jedlej sódy. Keď prebehne reakcia kvapalinu vylejte a pripálená zvyšky jednoducho odstráňte navlhčenou hubkou a sódou.

Chcete, aby sa vaše sklo úžasne lesklo a bolo bez šmúh? Umyte ho vo vode s octom a potom opláchnite pod studenou vodou. Zápachu octu sa nemusíte obávať.

Ocot rozžiari aj váš porcelán. Ponorte ho na hodinu do vody s octom a potom jednoducho opláchnite pod studenou vodou.

Ak ste použili hubku na riad na odstránenie vrstvy tuku a ten sa z jej povrchu nedá zmyť vodou a saponátom, použite jednoduchý trik. Namočte hubku na noc do pohára s vodou, v ktorom rozpustíte lyžicu soli. Soľ tuk rozpustí a hubka tak nemusí skončiť v koši.

Rozbité vajíčko na podlahe? Žiaden problém, posypte ho soľou, nechajte 10 minút pôsobiť a potom jednoducho zotrite vlhkou handričkou. Neuveríte, ako jednoducho to pôjde.

Mlieko už viac nevykypí. Stačí, ak kuchynskú varešku môžete tiež využiť na to, aby vám nevykypelo mlieko. Stačí ak ju položíte na vrch hrnca, v ktorom sa mlieko varí.

Vytvorili sa vám v smotanovej omáčke hrudky, alebo sa zrazila a teraz ju musíte pripravovať odznova? Poznáme jednoduchý trik, ako tejto nepríjemnosti zabrániť.  Jediné, čo musíte urobiť, je pridať do smotany aj štipku kypriaceho prášku. Omáčka bude hladká a nezrazí sa. Ak pridávate do omáčok kyslú smotanu, zrazeniu omáčky zabránite tak, že kyslú smotanu najskôr zmiešame s malým množstvom omáčke a až potom vmiešame do zvyšku omáčky. Dávajte však pozor, aby sa omáčka prudko nevarila.

hamzilla5

Je to skutočne veľmi jednoduché. Jediné, čo musíte urobiť, je pridať do smotany aj štipku kypriaceho prášku. Omáčka bude hladká a nezrazí sa.

Ak pridávate do omáčok kyslú smotanu, zrazeniu omáčky zabránite tak, že kyslú smotanu najskôr zmiešame s malým množstvom omáčke a až potom vmiešame do zvyšku omáčky. Dávajte však pozor, aby sa omáčka prudko nevarila.

Nehoda s pripálenou ryžou sa stala už hádam každému. Ak chcete zabrániť šíreniu nepríjemného zápachu z hrnca s ryžou, položte na vrch uvarenej ryže krajec chleba, prikryte pokrievkou a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Spálený zápach bude preč. Na odstránenie prebytočnej vlhkosti z ryže tiež postupujte rovnako. Položte na vrch krajec chleba, prikryte a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Chlieb nasaje prebytočnú vlhkosť.


Šíri sa z kuchynského koša nepríjemný zápach? Stačí, ak na krajec chleba nalejete trochu octu, necháte ho nasiaknuť a potom chlieb jednoducho vložíte na dno koša. Na druhý deň nebude po zápachu ani stopy.

Stáva sa vám, že sa upečená bábovka, alebo iné koláče ťažko oddeľujú od formy a po vyklopení sa rozmrvia? Pomôže jednoduchý tip – zabaľte formu po upečení do utierky namočenej vo vode. Vyklápanie z formy pôjde jedna radosť!

Stáva sa vám, že knedľa pri varení vo vode praskne? Tomu sa môžete ľahko vyhnúť ak do vody pridáte niekoľko škrupiniek z uvarených vajec.

Fazuľu uvaríte omnoho rýchlejšie, ak ju namiesto obyčajnej vody namočíte do minerálky. Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba jej varenia sa výrazne skráti. Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľa, ktorú ste predtým nevedeli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr.

4-2

Chcete dokonale prekrojiť upečený korpus? Najlepší výsledok dosiahnete pomocou obyčajnej dentálnej nite. Korpus prekrojíte presne, rýchlo a bez nerovností.

Dnes najobľúbenejšie