plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na obyčajnú roládu: Pozrite sa, čo z nej môžete vytvoriť, keď ju rozkrojíte na polovicu!

Obyčajná roláda v jedinečnom prevedení. Nikdy by nám nepadlo, že sa dá pripraviť aj takto.

Obyčajná roláda v jedinečnom prevedení. Nikdy by nám nepadlo, že sa dá pripraviť aj takto. Šikovný muž vám predvedie, ako premeniť obyčajné jedlo na ozdobu každého slávnostného stola.

Potrebujeme:

1 plát rozvaľkaného cesta na pizzu alebo lístkového cesta

150 g mäkkého syra (ricotta, prípadne pomazánkové maslo či smotanový syr)

15 g nasekaného kôpru

50 ml sladkej smotany

120 g údeného lososa

(Suroviny môžete obmieňať podľa chuti)

Postup:

Syr, smotanu a kôpor zmiešame a natrieme na cesto. Potom uložíme plátky lososa a zrolujeme.

Roládu rozkrojíme pozdĺžne na dve polovice.

Začneme zapletať ako vrkoč a konce spojíme – vytvoríme tvar venca. Podľa veľkosti cesta môžeme vyrobiť väčšie alebo menšie vence.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pre teplote 180 stupňov 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: lebenschmecker

 

Pozrite sa, aké krásne veci môžete vytvoriť pomocou nožníc a noža:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Strihaný závin “babičkin obrus”

Starý recept na strihaný závin: Babičkin obrúsok!

Najlepšie recepty na dnes