plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne jednoduchá krémová polievka s cesnakovými krutónmi

Hlavnou ingredienciou je čerstvý špenát, ktorý polievka dodáva krásnu farbu. Ak hľadáte tip na rýchly a chutný obed, veríme, že táto polievka vám ulahodí! :-)

Vynikajúca polievka, ktorá skvele zasýti a v lete si s ňou pokojne vystačíte aj bez hlavného chodu. Základnou ingredienciou je čerstvý špenát, ktorý polievka dodáva krásnu farbu. Ak hľadáte tip na rýchly a chutný obed, veríme, že táto polievka vám ulahodí! :-)

Potrebujeme:

600 ml zeleninového alebo mäsového vývaru

2 väčšie zemiaky

200 ml smotany na varenie

100 g tvrdého strúhaného syra

300 g listov čerstvého špenátu

Soľ a korenie podľa chuti

Na krutóny:

2 krajce chleba (prípadne bagetu, alebo iné staršie pečivo)

Strúčik cesnaku

Olivový olej

Postup:

Do hrnca prelejme vývar a pridáme doň zemiaky, nakrájané na kocky. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.

Potom pridáme umyté špenátové listy a varíme ešte 5-7 minút. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú hmotu, do ktorej vmiešame smotanu. Polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Pečivo portieme cesnakom, nakrájame na kocky a pokvapkáme olivovým olejom. Opečieme na suchej panvici do chrumkava (alebo v rúre) a spolu so strúhaným syrom podávame s polievkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mandysuli

Najlepšie recepty na dnes