Jednoduché a pritom vynikajúce jedlo, ktoré môžete podávať ako chuťovku s obľúbeným dressingom alebo ako skvelé hlavné jedlo. Neváhajte a vyskúšajte aj vy túto delikatesu!
Potrebujeme:
600-650 g zemiakov
¾ – 1 šálku tvrdého strúhaného syra
2 jarné cibuľky nasekané nadrobno
Soľ a korenie podľa chuti
Olivový olej
Postup:
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke domäkka.
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na strúhadle.
Strúhané zemiaky zmiešame so syrom, cibuľkou, korením a soľou.
Z hmoty rukami tvarujeme valčeky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zemiakové valčeky pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 210 stupňov 15 minút, potom obrátime na druhú stranu a pečieme ďalších 15 minút.
Podávame s obľúbeným dressingom alebo ako chutnú prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cutoutandkeep