Táto príloha je doslova bezkonkurenčná. Jogurtové zemiaky pripravené na turecký spôsob sú vynikajúce nielen ako príloha k mäsku, ale aj samé o sebe, napríklad ako chutná večera.
Potrebujeme:
4-5 väčších zemiakov
2 lyžice oleja
2 lyžice krémového jogurtu ideálne gréckeho
1 lyžičku soli
¼ lyžičky mletých feferónov alebo pálivej papriky
½ lyžičky sušenej mäty
½ lyžičky sušeného tymianu
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov Celzia.
V miske zmiešame ingrediencie na omáčku – olej, jogurt, soľ, mätu a všetky koreniny. Koreniny pridávajte podľa vlastnej chuti, výsledný chuť omáčky by mala byť dostatočne slaná.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Zemiaky zmiešame s marinádou tak, aby sa dostala na povrch každého kúska.
Zemiaky rozložíme rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút, alebo kým povrch zemiakov nie je zlatistý a chrumkavý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika