Fantastická torta s úžasne lahodným penovým čoko-krémom a banánmi.
Potrebujeme:
125 g studeného masla
250 g hladkej múky
100 g kryštálového cukru
50 g rozmixovaných mandlí
1 vajce
Krém:
200 g tmavej čokolády
50 g smotany na šľahanie
50 g masla
250 g smotanového syra alebo jemnéhot varohu bez hrudiek
100 g práškového cukru
2 lyžice rumu
250 ml smotany na šľahanie (33-35%)
3 banány
Postup:
Studené maslo nastrúhame, pridáme múku a vypracujeme drobivú zmes. Pridáme cukor, drvené mandle a vajce. Vypracujeme čo najrýchlejšie tuhé cesto, ktoré vyformujeme do tvaru bochníka, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút. Potom cesto vyberieme a navrstvíme do formy na pečenie rovnomerne a tak, aby pokrávala dno aj steny – môžeme si pomôcť pohárom na zaváranie. Potom vložíme cesto vo forme ešte na 30 minút do rúry. Zatiaľ necháme rúru vyhriať na 200 stupňov.
Cesto vyberieme z chladničky, popicháme vidličkou a okraje obalíme alobalom, aby sa nezačali oddeľovať od krajov formy. Pečieme 10 minút, potom odstránime alobal a pečieme ešte 7-10 minút.
Pripravíme si čokoládovú penu. V malom kastróliku ohrejeme smotanu s maslom (50 ml), odstránime z tepla, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme. Získame homogénnu hmotu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a následne ušľaháme do tuhej šľahačky.
Smotanový syr vymiešame s práškovým cukrom a rumom a nakoniec vymiešame s čokoládovou šľahačkou.
Zvyšnú smotanu ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame do čoko hmoty. Teraz môžeme začať skladať výslednú trotu.
Na upečené cesto navrstvíme pár lyžíc krému, uložíme banány a prikryjeme zvyšným krémom. Ozdobíme strúhanou čokoládou a vložíme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť (ideálne na celú noc).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: fotostrana