plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohovo-ovocný dezert

Rýchly dezert s jednoduchou prípravou a vynikajúcou krémovou chuťou. Spríjemnite si popoludnie skvelým dezertom plným tvarohu a šťavnatého ovocia.

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

300 g kyslej smotany

Cukor (prípadne stéviu alebo med) podľa chuti

30 g želatíny

Ovocie podľa chuti (maliny, jahody, banány)

Ďalej budeme potrebovať:

Tortovú formu s priemerom 26 cm

Postup:

Tvaroh zmiešame so smotanou a osladíme sladidlom podľa chuti. Ovocie umyjeme a necháme vysušiť.

Želatínu vložíme do  vody a necháme napučať cca 10 minút (alebo podľa inštrukcií na obale). Potom preložíme na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína celkom nerozpustí. Necháme vychladnúť.

Vychladnutú želatínu vmiešame do tvarohovo-smotanovej hmoty.

Na dno tortovej formy nasypeme ovocie. Ovocie zalejeme smotanovo-tvarohovým krémom a uhladíme. Hotovú tortu vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes