Orechy sú stále drahšie, jednou lacnou surovinou ich môžete perfektne nahradiť: Škoda, že sme tieto finty našich babičiek nepoznali skôr!

Naše babičky si s pečením vedeli poradiť a vždy, keď potrebovali, vedeli sa skvele vynájsť. Inšpirujte sa najlepšími trikmi a tipmi pri pečení!

Naše babičky si s pečením vedeli poradiť a vždy, keď potrebovali, vedeli sa skvele vynájsť. Inšpirujte sa najlepšími trikmi a tipmi pri pečení!

Aby hrozienka neprepadli na dno plechu

Stačí, ak ich pred pridaním do cesta obalíte v múke. Budú krásne držať v ceste a neprepadnú na spodok.

Keď chýbajú orechy

Orechovú chuť v koláči môžete dosiahnúť aj bez orechov. Stačí, ak na masle krátko osmažíte strúhanku a pridáte do cesta.

Kakao získa krajšiu farbu

Stačí, ak ho pridaním do cesta zalejete horúcim mliekom. Bude mať omnoho krajšiu farbu.

Oprava zrazeného krému

Vyhodiť celú misu krému na tortu či do zákuskov by bola veľká škoda. Ak sa vám krém zrazil, zachránite pomocou obyčajného stuženého tuku (potrebujeme 100%-tný stužený tuk). Kúsok sutuženého tuku (približne 1 cm) rozpustíme a necháme ochladnúť. Potom ho ešte v tekutom stave pomaly všľaháme do krému. Uvidíte sami, ako krásne sa zrazený krém spojí.

Dokonale prekrojený korpus

Najlepší výsledok dosiahnete pomocou obyčajnej pevnejšej nite (napr. môžete použiť aj dentálnu niť). Korpus prekrojíte presne, rýchlo a bez nerovností.

Sú domáce sušienky príliš tvrdé?

Jednoduché maslové sušienky

Stačí, ak ich na dve hodiny uložíte do dózy na krajce čerstvého chleba. Dózu zatvorte a dve hodiny budú sušienky mäkké.

Trené cesto bude nadýchanejšie a vláčnejšie

Stačí, ak do cesta pridáte niekoľko kvapiek octu.

Aby mala bábovka úžasne nadýchané cesto

Tajomstvom nadýchaného cesta je v tom, že si pri príprave surovín rozdelí práškový cukor na dve polovice. Jednu ušľahajte so žĺtkami a postupne pridá olej, múku a prášok do pečiva. Druhú časť ušľahajte spolu s bielkami na tuhý sneh a snehu vmiešajte aj lyžicu čo najstudenšej vody. Potom sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Perfektná šľahačka do zákuskov

Ak chcete, získať perfektne ušľahanú šľahačku, ktorá dokonale drží tvar, pridajte počas šľahania vaječný bielok.

Najlepšie makové koláče

Viete, že mak chutí najlepšie, ak ho pred zomletím nasucho opražíte na panvici s hrubým dnom? Vyskúšajte a uvidíte, že vaše makové dezerty budú neodolateľné.

Nemáte plech požadovanej veľkosti?

Je v recepte uvedená veľkosť plechu, ktorú doma nemáte? Poradíte si pomocou alobalu.

Kysnuté cesto vám lepšie vytrávi!

Stačí, ak pri jeho prírpave vmiešate do cesta 1 lyžičku mletého zázvoru.

Dnes najobľúbenejšie