plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je výborné papanie: Bravčové kúsky v jemnej smotanovej omáčke s kvapkou koňaku!

Môj dnešný obed – skutočne výborné jedlo na spôsob paprikášu – vylepšené kvapkou koňaku, slaninkou a paradajkou. Chutí skutočne skvele, odporúčam.

Môj dnešný obed – skutočne výborné jedlo na spôsob paprikášu – vylepšené kvapkou koňaku, slaninkou a paradajkou. Chutí skutočne skvele, odporúčam.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa (ja som použila karé)

150 g slaninky nakrájanej nadrobno

2 cibule nakrájané nadrobno

2 ks. Papriky nakrájané nadrobno

1 paradajku nakrájanú

1 lyžicu sladkej červenej papriky

50 ml koňaku

1 lyžičku mletej rasce

200 ml kyslej smotany

1 lyžicu zemiakového škrobu

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Bravčové nakrájame na kocky. Na panvici opražíme slaninku s cibuľou (ak je slanina málo mastná, môžeme opražiť na troche masti). Potom pridáme papriku, paradajky, sladkú papriku a mäso – to sprudka opražíme tak, aby sa zatiahlo. Ochutíme soľou, korením, pridáme koňak, biele víno a varíme pod pokrievkou, kým mäso nezmäkne. Ak je málo šťavy, pridáme vodu.

Smotanu zmiešame so škrobom a tesne pred dovarením primiešame na panvicu s mäsom. Za stáleho miešania varíme niekoľko minút. Zložíme z plameňa a môžeme podávať s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes