Chcete na večeru vyskúšať niečo nové? Tortilly plnené omeletou, slaninou a špenátom sú skvelým tipom na chutnú večeru, ktorá zasýti a jej príprava vám nezaberie veľa času. Plnené tortilly sú ľahko prenosné a preto sú ideálnou voľbou na rodinné pikniky v prírode, posedenie s priateľmi alebo chutný pokrm so sebou.
Potrebujeme (na 1 porciu):
1 tortillu
1 vajce
Postrúhaný syr
Pásik slaniny
Čerstvý špenát
Postup:
Rozšľahané vajca dáme na rozpálenú panvicu potretú olivovým olejom a počkáme, kým nezačne odparovať tekutina.
Potom pridáme za hrsť postrúhaného syra (môžeme použiť klasický eidam, mozzarellu, chedar alebo kozí syr).
Keď sa syr začne roztápať, pridáme pásik slaniny.
Na takto pripravenú omeletu položíme tortillu priamo na panvicu.
Necháme ešte chvíľu na panvici a potom jednoducho vyklopíme na tanier. Na vrch pridáme špenát, tortillu zrolujeme a chutný pokrm je na svete.
Prajeme vám dobrú chuť :-)